Wie zijn wij?

Junior Chamber International (JCI), in België ook bekend onder de benamingen Jaycees of Jonge Kamer, is een internationale organisatie van jonge leiders en ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar oud. Door hun engagement, vriendschap en het realiseren van creatieve projecten groeien zij uit tot toekomstgerichte ondernemende voortrekkers. De werking van JCI situeert zich steeds binnen de volgende vier basispijlers: individu, gemeenschap, internationalisme en business. Binnen deze pijlers organiseert JCI elk jaar heel wat activiteiten en projecten.

JCI Hasselt

JCI HasseltDe afdeling JCI Hasselt werd opgericht in 1977 en is één van de lokale kernen van Junior Chamber International (JCI). JCI Hasselt heeft al heel wat projecten op haar palmares staan. De meeste activiteiten zijn het resultaat van commissiewerking. Leden werken hiervoor binnen een ‘commissie’ en gedurende een bepaalde tijd samen aan een project.

De interesse en zorg van JCI-leden richt zich op de maatschappij en op manieren om een steentje bij te dragen om problemen in deze samenleving aan te pakken. De commissiewerking van JCI vindt zijn inspiratie in wat leeft binnen de gemeenschap. Zo kwam ‘broodbreker’ tot stand.

Hieronder vindt u een kort overzicht terug van enkele van onze recente projecten uit het verleden. Hoogstwaarschijnlijk heeft u hier reeds van gehoord en/of bent u zelfs al eens op één van onze JCI evenementen geweest.

Operatie Animatie

Het project Operatie Animatie is een initiatief van vzw JCI Hasselt om het Jessa Ziekenhuis uit te bouwen tot een kindvriendelijker ziekenhuis met als doel om de beleving van jonge patiënten en bezoekende kinderen aan te passen aan hun leefwereld.

Ga naar de website

Award Limburgse jonge ondernemer van het jaar

De award Limburgse jonge Ondernemer van het jaar geeft elk jaar een erkenning aan een individu die op een uitzonderlijke wijze getuigt van duurzaam ondernemen en zich weet te toetsen aan de waarden van JCI, Junior Chamber International. Op 22 maart 2017 werd voor de 20e keer de Award JCI Limburg uitgereikt.

Meer informatie

[18-28]

[18-28] is een unieke wedstrijd die de beste Limburgse starter of jonge ondernemer tussen 18 en 28 jaar bekroont. In 2014 ging deze bekroning naar Kelly Eerdekens met haar bedrijf ‘Bella Stoma’. In 2015 hebben Jens Raskin & Kristof Philippaerts de wedstrijd gewonnen met Cr3do. Naast uitgebreide media- en persaandacht gingen de winnaars eveneens met het totale bedrag van 125.000 euro aan risicokapitaal en professionele begeleiding naar huis!

Tuttenboom

De tuttenboom is een plaats waar ouders met hun peuter het hele jaar door terecht kunnen om afscheid te nemen van de fopspenen of tutjes. Het is belangrijk om op het juiste moment, met de juiste voorbereiding, het tutteren te stoppen en daar wil de tuttenboom een hulpmiddel in zijn. In 2014 vond de tweede editie van dit evenement in het geboortebos van Kuringen plaats.