Virga Jessefeesten 2017 in Hasselt

Het Virga Jessecomité vzw is de initiatiefnemer en organisator van de Zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten die sinds 1682 in Hasselt gevierd worden. De Virga Jessefeesten zijn door Vlaanderen erkend als immaterieel cultureel erfgoed. De volgende editie vindt plaats in augustus 2024.

De ommegang met het beeld van de Virga Jesse vormt de kern van de feesten. Meer dan tweeduizend deelnemers brengen in een eigentijds schouwspel het eeuwenoude verhaal van Maria en haar zoon, een getuigende evocatie die kan ontroeren, troosten en doet nadenken.
De ommegang trekt door straten die door buurtcomités – de rotten – versierd worden. Op pleintjes en sfeervolle locaties kan men tijdens de feestperiode genieten van wagenspelen, kooroptredens, tentoonstellingen en zoveel meer. Vele van de Hasseltse culturele verenigingen geven het beste van zichzelf. Ook de cultuurhuizen pakken naar aanleiding van de Virga Jessefeesten met boeiende programma’s uit.

Het Virga Jessecomité kan voor de realisatie rekenen op het enthousiast engagement van vele medewerkers en deelnemers. Met Broodbreker wordt samen met hen de brug gemaakt tussen de editie 2017 en 2024.

Meer info: www.virgajessefeesten.be

Zin om samen met 200 anderen gezellig te picknicken op BROODBREKER?

Schrijf je vandaag nog in en neem deel aan onze picknick in de tuin van de Minderbroederskerk!